Красимир Каракачанов: Няма да участваме в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство

Снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов,лидер на ВМРО, която е част от Патриотичния фронт, заяви на пресконференция, че формацията няма да участва, по думите му, в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство, визирайки съставяне на правителство. 

За съставяне на едно национално отговорно правителство, както ние сме го формулирали – правителство на националното спасение, от онези партии, които са готови да се подпишат под една програма за извеждане на страната от тежката икономическа и социална криза. Всичко останало са празни приказки и празни сметки, в които ние нямаме намерение да участваме, каза той.

Каракачанов повтори и основните проблеми, по които, според него, трябва да се търси диалог:

Първо, това е голямата безработица и ниските доходи, ниските пенсии и заплати. Второ, сривът на българската икономика и нейното възраждане като алтернатива. Трето, здравеопазването. Четвърто, демографската криза, която доведе за последните 25 години до обезлюдяването на цели региони в България и до намаляване на населението на Република България с над два милиона души. Поредният проблем – корупцията и престъпността, източването на пари от митниците, кражбите, реализирани чрез държавната администрация, битовата циганска престъпност, която тормози цели региони в страната. Това са проблеми, по които повече не може да се мълчи и това са проблеми, по които всички партии трябва да седнат, да говорят, но не само да си говорят, а да го направят публично и да излязат с общи решения, подчерта Каракачанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!