Георги Васев: В тези преговори водеща трябва да бъде ясната позиция по основните въпроси на обществото

Георги Васев, председател на ВМРО – Благоевград, заяви в предаването "Преди всички", че в преговорите за сформиране на правителство не трябва да се поставят условия, а водещи – да бъдат интересите на обществото.

Това, с което трябва да се заеме Народното събрание, е да се постигне национален консенсус за решаването на основните проблеми, които стоят пред обществото. В тези преговори не трябва да се поставят условия за кресла, някой от нас да бъде диамантеният пръст или патерица на бъдещото управление. Всичко трябва да бъде поставено на една много ясна позиция по основните въпроси на обществото и това го показаха изборите. Разбира се, че ще се участва в тези преговори, но всеки трябва да има ясна позиция по приоритетите на обществото. Затова и Патриотичният фронт получи повече доверие на изборите, защото ние ясно поставихме приоритетите на обществото. За нас е важно да имаме програма, която да следваме. Тази програма ще бъде и основополагащата в едни бъдещи преговори. 

Патриотите се обединиха и това е най-хубавото в политическия живот. Нашите последователи работят добре с нашите партньори от НФСБ. Надяваме се с нашите действия да влияем не само върху хората от ББЦ, а и върху целия политически елит, защото на тях трябва често да им се изнасят патриотични беседи. 

Чуйте интервюто на Таня Милушева с Георги Васев от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!