Мартин Димитров: Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство

Снимка: БГНЕС

Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Мартин Димитров от Реформаторския блок.
Той коментира разнопосочните сигнали, които идват от РБ по отношение на предстоящите преговори, които ГЕРБ започва за съставянето на правителство. 

Най-важният акцент трябва да бъде акцентът за реформи и стабилизиране на България. В момента сме в много трудно положение, имаме банка, поставена под особен надзор, имаме бюджет, който е пробит от грешките, допуснати от правителството на Орешарски. Тези въпроси трябва спешно да бъдат решени. Третият въпрос, който хората навсякъде поставят, е високата безработица и ниските заплати. Всички тези теми изискват силно правителство, което да бъде реформаторско с ясна програма и да има разписано споразумение. Според мен разговорът трябва да бъде насочен в тази посока. Например съгласни ли са другите партии цялата истина за "Южен поток" да бъде извадена, съгласни ли са по отношение на КТБ да бъде извадена цялата истина? Не трябва да има нагласяване на мнозинство, подходът трябва да е друг. 

Няма да има разцепление в Реформаторския блок заради различния между формациите в него по отношение на сформиране на ново правителство, каза Мартин Димитров.

Чуйте интервюто на Таня Милушева с Мартин Димитров от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!