Даниел Смилов: Новият балансьор в парламента може да е Реформаторският блок

Снимка: www.dnevnik.bg

Политологът Даниел Смилов коментира в "Преди всички" състава на предстоящото 43-то Народно събрание. Според Смилов една от трудностите за съставяне на стабилно управление е, че вечният балансьор ДПС не е приемлива нито като открит, нито като скрит коалиционен партньор за останалите. Като евентуален балансьор политологът посочи Реформаторския блок.

Пъстър парламент. Това е позитивното описание. Традиционният балансьор в българската политика ДПС е в доста проблематична ситуация,смята Даниел Смилов. Като скрит партньор ДПС би създал проблеми на коалицията. 

Като че ли има кандидат за нов балансьор – Реформаторският блок. Лидерите на Реформаторския блок се опитват да решат две уравнения едновременно. Едното е за съставяне на управленско мнозинство, а другото е за излъчване на лидер в рамките на Реформаторския блок. И от там идват всички тези напрежения. Трудно биха се решили тези въпроси едновременно. По-спешното е отговорът на въпроса дали Реформаторският блок ще участва или не в управлението на страната.

Интервюто на Таня Величкова с Даниел Смилов можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!