Евгений Дайнов: Влизаме в период на друсане, който може да изхвърли доста ненужни неща от политиката

Още през март, обикаляйки из страната по малките населени места, видях, че Бойко Борисов е изгубил основата на своята подкрепа. Оттук нататък беше просто въпрос на време тази загуба на основата, на корените на подкрепата, да отекне на..

публикувано на 13.11.16 в 20:52

Първите реакции на изборните резултати в управляващата партия ГЕРБ

Журналистите, както традиционно на всички избори, стоят пред централата на ГЕРБ и нямат достъп до 17-ия етаж, където се намира централата на ГЕРБ. Част от министрите на ГЕРБ са горе, на 17-ия етаж. Може би, по непотвърдена информация, и премиерът..

публикувано на 13.11.16 в 20:30

Сдържани емоции на "Позитано" 20 въпреки победата

Няма гърмежи на шампанско на "Позитано" 20. И генерал Румен Радев , и Илияна Йотова сдържаха емоциите си след първите прогнозни резултати. Обяснението за това е, че големият въпрос, който вълнува всички, е какво предстои оттук нататък. Генерал..

публикувано на 13.11.16 в 20:28

Висока избирателна активност в Босилеград

Висока избирателна активност в Босилеград. В късния следобед пред секцията там се образува опашка от чакащи да гласуват.  За пръв път от няколко години в Босилеград имаше избирателна секция, а на първия тур до урната отидоха рекорден брой избиратели..

публикувано на 13.11.16 в 19:50

Без опашки протича гласуването в Белгия

В Белгия днешният изборен ден премина без опашки пред урните, за разлика от първия тур. Служителите в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел обаче споделиха, че нямат впечатление за спаднала избирателна активност –..

публикувано на 13.11.16 в 19:28

Спокойно преминава гласуването на балотажа в Италия

В Италия балотажът на изборите за президент на България преминава спокойно в деветте секции по протежението на Апенините. В генералното консулство в Милано досега гласоподавателите са 630. В посолството в Рим до обяд те бяха 270. В южната секция в..

публикувано на 13.11.16 в 19:18

Наблюдателите от ГИСДИ съобщават за контролиран вот в редица села с ромско население

Наблюдателите от Гражданска инициатива за свободни и демократични избори съобщават за контролиран вот в редица села с ромско население. Професор Михаил Мирчев заяви: Усилието да се купуват гласове мисля, че не е много активно. Например в..

публикувано на 13.11.16 в 19:13

Българите във Великобритания гласуват в 53 избирателни секции

53 избирателни секции във Великобритания отвориха врати в 7 часа по Гринуич за втория тур от изборите за президент и вицепрезидент на България. Безпроблемно протича гласуването на втория тур на президентските избори във Великобритания. Пред..

обновено на 13.11.16 в 18:53

Мнението на младите хора за президентските избори

Самите кандидати за президент нямат толкова голямо влияние върху самите избиратели. Това каза в интервю за "Хоризонт" Илия Плачков от "Студентски клуб на политолога": Може да се направи паралел с американските избори, но не можем да правим..

публикувано на 13.11.16 в 18:30

Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави

Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави. Заради големите опашки по време на първия тур Централната избирателна комисия препоръча на комисиите зад граница при възможност да увеличат броя на кабините за гласуване. Същевременно от..

обновено на 13.11.16 в 18:14

Родопчани повтарят избирателната активност от първия вот

Родопчани повтарят избирателната активност от миналата седмица, с което показват, че изборът на президент и вицепрезидент на България е важен за тях. По последни данни на РИК активността е достигнала 33%. Общо четири жалби са постъпили за..

публикувано на 13.11.16 в 18:07

Без инциденти и с добра организация протича гласуването в Канада

Точно в 7.00 часа сутринта (14.00 часа българско време) започна изборният ден в днес слънчево и сравнително топло за ноември Торонто. В избирателната секция в Генералното консулство, в която традиционно гласуват най-много българи, още от..

публикувано на 13.11.16 в 17:32

В РИК Стара Загора е постъпило заявление от БСП с искане за тълкуване на Изборния кодекс

В Районната избирателна комисия в Стара Загора е постъпило заявление от БСП с искане за тълкуване на Изборния кодекс по повод предаването на изборните книжа след края на изборния ден.  Повод за това е фактът, че в 96 от общо 208 секции в..

публикувано на 13.11.16 в 17:21

Изборният ден в страната протича при висока активност

Председатели на секционни комисии в  Кърджали  поискаха да бъдат актуализирани избирателните списъци. Причината е, че има разминаване между броя на записаните в тях и реалните гласоподаватели. Тази разлика е една от причините в района да се отчита ниска..

обновено на 13.11.16 в 16:51

Сигнал за контролиран вот в село Петко Каравелово е обявен за неоснователен

Сигнал за контролиран вот в село Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш , е обявен за неоснователен. Според жалба от политическа централа, три леки коли и микробус са превозвали до секциите хора от ромската "Дълбока махала". Според Районната..

публикувано на 13.11.16 в 16:49

Българите в Чикаго са подготвени за дълги опашки на балотажа

За българите в Чикаго изборният ден започна в 15.00 часа българско време. Сънародниците ни в американския град са 200 000. Работят 3 избирателни секции - 1 в консулството ни и 2 в предградието Дес Плейнс. Много е вероятно днес да се повтори..

публикувано на 13.11.16 в 16:38

Линка Тонева: Има сигнали за предварително откъсване на бюлетините

Има сигнали за предварително откъсване на бюлетините, за предварително поставяне на втория печат и предварително откъсване на контролните номера. Това заяви в интервю за "Хоризонт" Линка Тонева от "Прозрачност без граници": Нашите..

публикувано на 13.11.16 в 16:37

В Москва вали сняг, но въпреки това избирателната активност е висока

В Москва вали сняг, но въпреки това избирателната активност е висока, дори увеличена, както констатират представители на самата избирателна комисия в посолството ни в Москва. По различни данни в руската столица живеят около 15 000 българи...

публикувано на 13.11.16 в 16:18

Повече хора са избрали машинния вот на втория тур, за разлика от миналата неделя

Повече хора са избрали машинния вот на втория тур, за разлика от миналата неделя. Преди седмица времето за гласуване се удължаваше заради националното допитване, поне за тези, които искаха да участват в референдума. Сега обаче има само един избор,..

публикувано на 13.11.16 в 16:14

Без нарушения тече изборният ден в Гърция

Без проблемни нарушения тече изборният ден в Гърция, където има 13 секции, като гласуванетио не отнема повече от 5 минути, включително с попълване на декларацията. Днес имаше желаещи да гласуват още преди началото на изборния ден в 7 часа. Това..

публикувано на 13.11.16 в 16:04