Цецка Цачева и Румен Радев в словесен дуел преди втория тур на изборите за президент

По БНТ се проведоха единствените преди балотажа дебати между кандидат-президентите  Румен Радев  и  Цецка Цачева . Словестният дуел се състоя в студиото на БНТ и беше предаван в реално време и от програма "Хоризонт" на БНР.  Двамата претенденти за..

публикувано на 10.11.16 в 23:00

Румен Петков: Няма нито въпрос, нито проблем

Чрез вътрешнопартийното допитване показахме уважението си към интелигентността на нашите членове и към способността им в създалата се ситуация да намерят своето вярно решение. Това е демократичният начин в една политическа сила да се вземе..

публикувано на 10.11.16 в 17:21

Радев увеличава преднината си пред Цачева, сочи експресен сондаж на "Галъп интернешънъл"

Румен Радев увеличава преднината си пред Цецка Цачева, сочи експресен сондаж на „Галъп интернешънъл”. Може да се калкулира ориентировъчно съотношение от порядъка на 55 на 45% в полза на Румен Радев. Данните са най-вече отражение на..

публикувано на 10.11.16 в 17:03

Мрежата на доброволците и участници в СИК в чужбина предупредиха за рискове пред изборния процес

Доброволците, които участваха в секционните избирателни комисии (СИК) в чужбина, предупредиха за риск пред изборния процес на втория тур. От мрежата доброволци определят като провал организацията по приемането на списъците и протоколите на първия тур...

обновено на 10.11.16 в 12:45

Конституцията пази стабилността, но отговорността е на политиците

Провеждането на национален референдум винаги е силно събитие. След обявяването на резултатите от ЦИК утре, то тогава НС до три месеца трябва да приложи решенията на допитването в закон. Промяната на правилата в Изборния кодекс, които ще променят..

публикувано на 10.11.16 в 12:10

Добромир Живков: Протестният вот ограничава прилива на гласове за Цецка Цачева

Изгледите Румен Радев да спечели втория тур на президентските избори са по-вероятни, макар че не бива да се подценява евентуална вълна на мобилизация сред гласоподавателите на ГЕРБ. Има известен прилив към Радев именно от гласоподаватели на ГЕРБ, които..

публикувано на 09.11.16 в 09:15
Христо Панчугов

Христо Панчугов: С евроатлантически клишета ГЕРБ няма да се върне в играта и да спечели изборите

ГЕРБ загубиха спечелена кампания, а между двата тура от страна на загубилия кандидат ни сервират повече от същото. Това каза в предаването "Преди всички" политологът Христо Панчугов. Според него предвижданата обречена битка се е трансформирала в..

публикувано на 09.11.16 в 08:45

ЦИК обяви окончателните резултати от първия тур на президентските избори

Около 30 минути след полунощ от Централната избирателна комисия обявиха окончателните резултати от първия тур на президентските избори. В него са участвали над половината избиратели, но нито един от кандидатите не е получил повече от половината действителни..

публикувано на 09.11.16 в 07:30

Партия ДОСТ ще подкрепи Цецка Цачева и на втория тур на президентските избори

Партия ДОСТ ще подкрепи Цецка Цачева и на втория тур на президентските избори.  Според Лютви Местан партия ДОСТ е готова за предсрочни избори: Заявявам отговорно, че за нас въпросът дали господин Бойко Борисов в неделя вечерта или понеделник ще..

публикувано на 08.11.16 в 16:15
Александър Маринов

Александър Маринов: ГЕРБ бързо ще губи подкрепа и популярност

Има реална вероятност да се стигне до предсрочни избори, смята социологът и политически анализатор доц. Александър Маринов . Пред "Хоризонт" той заяви: К огато управлението не може да осигури необходимите резултати, се стига до избори. Според мен това..

публикувано на 08.11.16 в 16:02

Партия "Нормална държава" ще подкрепи Румен Радев на балотажа

Партия "Нормална държава" ще подкрепи Румен Радев за втория тур на президентските избори. Това потвърди в интервю за "Хоризонт" лидерът на организацията Георги Кадиев. Според него е важно да се стигне до оставката на правителството и предсрочни..

публикувано на 08.11.16 в 15:28

Веселин Марешки прави партия, с която ще се яви на парламентарните избори

Класираният четвърти на президентските избори Веселин Марешки обяви в интервю за "Хоризонт", че няма да подкрепи никого на балотажа и няма да казва на избирателите, които са гласували за него на първия тур, за кого да дадат гласа си в неделя,..

публикувано на 08.11.16 в 15:08

Кандидатпрезидентската двойка Орешарски и Папазов обяви, че няма да подкрепя никого на балотажа

Кандидатпрезидентската двойка Пламен Орешарски - Данаил Папазов обяви, че няма да подкрепя никого в балотажа в неделя, на който ще участват Румен Радев и Цецка Цачева.  Не виждаме разлика между двамата кандидати , се казва в изявлението, в което се..

публикувано на 08.11.16 в 13:57
Татяна Дончева

"Движение 21" не би подкрепило нито един от кандидатите, отиващи на балотаж

"Движение 2"1 на Татяна Дончева не би подкрепило нито един от кандидатите, отиващи на балотаж. Дончева събра около 2 процента от гласовете на първия тур, днес тя коментира: Нито смятам, че е почтено да се подкрепи сегашното управление, нито смятам,..

публикувано на 08.11.16 в 13:30

Фандъкова: Важно е да се направи по-активна кампания в големите градове и по-специално в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова обвърза изхода от президентските избори в неделя със стабилността на страната.  Фандъкова призова: Важно е да се направи по-активна кампания в големите градове и по-специално в София. Ще участвам както и до сега,..

публикувано на 08.11.16 в 13:03

Свиленград и Харманли подкрепят Радев, а Любимец - Цачева

Харманли дава най-голяма подкрепа за Румен Радев . Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева печели близо 44 процента в Любимец. Пламен Орешарски е фаворит в две хасковски общини. Патриотите получават голям дял в Харманли. Пламен Орешарски е фаворит в..

публикувано на 08.11.16 в 12:44

ЦИК: След 100% извадка от протоколите: Радев - 25,43%, Цачева - 21,96% на първия тур

Все още не достигат 13 хиляди гласа, за да бъде задължителен резултатът от референдума за изпълнение от Народното събрание, коментира говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов: Със сигурност това условие, за да бъде..

публикувано на 08.11.16 в 11:47

Сериозни санкции за участниците в предизборната кампания, които не представят отчети пред Сметната палата

Съгласно Изборния кодекс (ИК) участниците в предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България са задължени в срок от 30 работни дни след приключване на кампанията да представят отчет пред Сметната палата. Това съобщи в интервю за..

публикувано на 08.11.16 в 09:49

ЦИК: Радев – Йотова 25,44%, Цачева – Манушев 21,94%, Каракачанов – Нотев 14,96%, Марешки – Петров 11,18%

След обработката на 99,96% от протоколите на секционните комисии, избирателната активност на изборите в неделя е 54,88%. Това съобщи за предаването "Преди всички" говорителят на ЦИК  Александър Андреев : За двойката  Румен Радев  –  Илияна Йотова  –..

публикувано на 08.11.16 в 08:25

Гласуваме на втори тур за президент и вицепрезидент

Днес е вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. Издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП  Румен Радев  и кандидатът на ГЕРБ  Цецка Цачева  участват в надпреварата на балотажа. В бюлетината за първи път ще присъства и трето..

публикувано на 08.11.16 в 08:00