Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сашо Диков: Свръхинтересен беше форматът на срещата на премиера с футболните босове

Сашо Диков
Снимка: БГНЕС


Спортният журналист Сашо Диков коментира срещата на премиера Бойко Борисов с президентите на Лудогорец, ЦСКА-София и Левски в Министерски съвет вчера.

"Първо, кой участваше в срещата? Свръхинтересен беше форматът. От едната страна седяха бивш охранилене бос, до него беше един бивш охранител на престъпен бос. От другата му страна беше една персона, чиято жена е участвала в доказана престъпна имотна сделка. На другия край на масата беше една персона, чиято майка на децата му е участвала в съмнителни бизнес сделки със съдружника на главния обвинен по едно от най-скандалните дела в България. естествено, че става дума за Бойко Борисов, вътрешният министър, главният прокурор и неговия заместник. 

Интересно е и кой седеше срещу тях. Дрескодът е много важен и предполагам, че е направил впечатление. В центъра на другия "отбор" беше човек с тениска и дънки, чийто дрескод отговаряше на отношението му към човека срещу него с бялага риза и навитите до лактите ръкави. До него, царят на хазарта, беше цярат на захарта, който заради обвинения за ДДС измами от години е подсъдим. от другата страна беше братът на царя на корабите и цяра на зоофармацевтиката. А на всичкото отгоре самият цар на корабите блестеше с отсъствието си. А именно този цар беше повод за тази среща, заради писмо написано от царя на захарта, че има четворен конфликт на интереси, касаещ Кирил Домусчиев.На края на този отбор и на масата, вместо да е в центъра - като президент на БФС, седеше царят на дансинга по чалготеките.Оттук-нататък при тези два "отбора", които имаха среща, всеки опит за сериозен комвнтар губи смисъл, заяви Диков в предаването "12+3" по "Хоризонт"..

"Достатъчен е само последният случай – шест човека от Черно море са махнати заради съмнения за корупция, за да бъдат разкатани футболисти, шефове. Дори имаме световен принос, че злепоставихме пред целия свят Христо Стоичков…", допълни журналистът.

Цялото интервю на Даниела Големинова със Сашо Диков чуйте в звуковия файл.

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна