Отличие за Екипа за проверки на факти на БНР от Асоциацията на българските авиопревозвачи

 Екипът за проверка на факти на Българското национално радио получи колективна награда от Асоциацията на българските авиопревозвачи за усилията си за утвърждаване на по-добра медийна среда.  На церемонията по награждаването беше отбелязано, че..

публикувано на 17.03.23 в 07:09
Акад. Георги Чернев и Милен Митев

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио. Дарението беше връчено от автора дни след датата, на която се отбелязаха 80 години от смъртта на големия интелектуалец, художник, писател, публицист, пръв..

публикувано на 15.03.23 в 16:10

Приятелството продължава: Радио Благоевград на 50

С изложба на преподавателите по изобразително изкуство от ЮЗУ „Неофит Рилски“, продължават инициативите, посветени на 50-годишнината на БНР-Радио Благоевград. През следващите 30 дни произведенията ще бъдат част от експозицията в Арт салона на..

публикувано на 15.03.23 в 09:56
Николо Коцев записва с Радиосимфониците

„Омаята Любов“ озаглавиха наградата си от конкурса „Пролет “ Николо Коцев и група „Кикимора“

„Омаята Любов“ е заглавието на новия симфоничен проект на Николо Коцев и група „Кикимора“, победителите в 53-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет" на БНР . За първи път голямата награда в престижното..

публикувано на 15.03.23 в 08:00
Милен Митев и проф. Сава Димитров

БНР и НМА "Проф. Панчо Владигеров" - партньори в подкрепа на българската култура

Договор за партньорство в подкрепа на българската културта и изкуство сключиха Българското национално радио и Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" . Документът беше подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и ректора на..

публикувано на 13.03.23 в 16:11

Детският радиохор с Пролетен концерт на 17 март

Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова кани на Пролетен концерт на 17 март от 19 часа в зала "България". Музикалният празник с децата ще сподели младата оперна надежда - сопраното Мария Славова, дългогодишен..

публикувано на 13.03.23 в 14:30
Председателят на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева и генералният директор на БНР Милен Митев.

Меморандум за сътрудничество сключиха Комисията за защита от дискриминация и Българското национално радио

Българското национално радио и Комисията за защита от дискриминация сключиха Меморандум за сътрудничество. Двете институции се договориха инициативите и дейностите им да бъдат обусловени от идеята за толерантност и равенство в третирането...

публикувано на 13.03.23 в 11:55

БНР говори за Оскари – от новото дигитално студио на медията

Часове преди 95-ата годишнина на филмовите награди Оскар, си задаваме въпроса има ли още блясък в заветната статуетка на Американската филмова академия. Дали тежестта и признанието на този приз носят същата стойност, както в силните години на..

публикувано на 11.03.23 в 10:59

Виви Василева ще излезе на сцената с Радиосимфониците на 10 март в зала „България“

„Оракул“, концерт за перскусии от каталунския композитор Ориол Крушен ще звучи премиерно в изпълнение на Симфоничния оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин на 10 март, от 19 часа в зала „България“ . Той е посветен на блестящата..

публикувано на 08.03.23 в 08:00

Започна 9-ият Майсторски клас по радиожурналистика

Стартира IX майсторски клас по радиожурналистика на БНР Академия. Дванадесет участници от националните и регионални програми на обществената медия, избрани чрез конкурс, ще се включат в обучението, което ще се проведе в следващите няколко месеца по..

публикувано на 06.03.23 в 14:57