Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниеле де Роси сложи край на кариерата си

Даниеле де Роси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион с Италия Даниеле де Роси обяви края на футболната си кариера.

Де Роси, който през миналото лято напусна родния си Рома, за да се присъедини към аржентинския гранд Бока Хуниорс, съобщи, че се завръща в родината си, за да прекарва повече време със семейството си.

36-годишният полузащитник, който помогна на Италия да спечели световната титла през 2006 година, ще си почине от футбола за известно време, след което възнамерява да запише треньорски курсове или при възможност да започна работа в управата на някой клуб.

"Нямам здравословни или някакви други проблеми, каквито информации се появиха в медиите. Просто чувствам, че трябва да бъда по-близо до дъщеря ми и до моето семейство. Това е единствената причина за решението ми. Ако бях на 25, сигурно щях да реша друго, но ситуацията е различна", коментира Де Роси.

"Имах възможността да играя срещу най-добрите в света и направих кариерата, която исках. Доволен съм от живота си. Играх само за два клуба, които наистина обичам. Единият означаваше всичко за мен, а другият докосна сърцето ми, както и очаквах", допълни той.

Даниеле записа над 600 мача за 18 сезона с екипа на любимия си Рома, с който спечели два пъти купата на Италия и веднъж Суперкупата на страната.

През 2009 година Де Роси беше обявен за най-добър футболист в калчото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна