Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата цел на Байерн е четвъртфиналът, каза Флик

Ханзи Флик получава поздравления от Франк Лампард.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Байерн Ханзи Флик не скри задоволството си от представянето на отбора при победата с 3:0 над Челси на "Стамфорд Бридж" в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига по футбол.

След убедителния успех в Лондон баварците са абсолютни фаворити да продължат напред преди реванша на "Алианц Арена" на 18 март.

"Много съм доволен от представянето ни. Играхме солидно и показахме страхотно желание да се класираме за четвъртфиналите на най-силния континентален турнир. Това е и нашата първа цел. Ще правим стъпка по стъпка и ще видим докъде ще стигнем", коментира Флик.

"Мисля, че намерихме правилния начин и точните подавания, с които са се справим със защитата на Челси. Именно това ме прави много щастлив. Всички се представиха на ниво. Футболът е отборен спорт и Левандовски го показа. Ние отлично знаем неговите реализаторски умения, но в този мач, освен гола, той направи и две страхотни асистенции", допълни той.

Флик специално изтъкна и представянето на Томас Мюлер, на 19-годишния младок Алфонсо Дейвис и на Серж Гнабри, който вкара първите две попадения в двубой.Германското крило обича да бележи в Лондон, след като вкара четири гола при разгрома със 7:2 над Тотнъм.

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна пълното превъзходство на съпреника.

"Представянето ни беше изключително слабо и трябва да бъдем честни с това. Превъзхождаха ни изключително много във всяко едно отношение и това е притеснително. Класата им е толкова голяма, защото във всеки един сезон играят за титлата в Първа Бундеслига и в Шампионската лига. Разочарован съм, защото не можахме да направим нещо повече срещу тях", заяви той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна