Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Груповата фаза на Шампионската лига завършва с 9 мача

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последните 9 мача в груповата фаза на Шампионската лига трябва да се изиграят днес. След тях ще станат известени всички отбори, които ще продължат на осминафиналите. 

С най-голям интерес се очаква развръзката в група "В", където и четирите тима имат шансове да се класират за директните елиминации. Реал посреща Борусия (Мьонхенгладбах) в Мадрид и при победа със сигурност ще заеме едно от първите две места. Равенството също може да свърши работа на "белите", но само ако в другия мач Интер се наложи над Шахтьор (Донецк). "Нерадзурите" са последни в подреждането с 5 точки и трябва задължително да победят първенеца на Украйна, като в същото време ще се надяват мачът в Испания да не завърши наравно.

В другите групи също предстоят директни сблъсъци за класиране. Атлетико (Мадрид) се нуждае от равенство при гостуването си на РБ Залцбург, за да продължи на осминафиналите. Ако австрийците спечелят, те ще изпреварят тима на Диего Симеоне и ще заемат второто място, даващо право на участие в следващата фаза. Победител в групата е европейският клубен шампион Байерн, който ще приеме Локомотив (Москва).

В група "D" първото място е за Ливърпул, който ще гостува на Мидтиланд и вероятно Юрген Клоп ще запази силите на повечето си титуляри. Тимът на Божидар Краев ще завърши последен. В другия мач един срещу друг излизат Аякс и Аталанта. Четирикратният еврошампион от Амстердам се нуждае от победа, за да измести "бергамаските" от второто място. При всякакъв друг резултат, напред ще продължат италианците.

Тази вечер ще се доиграе и мачът от група "Н" между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир, който беше прекъснат заради расистки скандал, предизвикан от четвъртия съдия. Парижани вече се класираха за директните елиминации, но трябва да победят, за да изместят РБ Лайпциг от първото място в групата.

Шампионска лига, групова фаза - VI кръг:

Група "А":

Байерн – Локомотив (Москва)
РБ Залцбург – Атлетико (Мадрид)

Група "В":
Интер – Шахтьор
Реал (Мадрид) – Борусия (Мьонхенгладбах)

Група "С":
Олимпиакос – Порто
Манчестър Сити - Марсилия

Група "D":
Аякс – Аталанта
Мидтиланд – Ливърпул.

Група "Н":
Пари Сен Жермен – Истанбул Башакшехир.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени