Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания с най-слаб дневен ръст на новите случаи на Covid-19 от средата на декември

| обновено на 25.01.21 в 21:51

Великобритания обяви в понеделник, че през последното денонощие са били регистрирани 22 195 нови случая на Covid-19 в сравнение с 30 004 през предходния ден, според данните на националното здравеопазване.

Това е най-слабото нарастване на новозаразените с коронавирус от средата на декември 2020 г насам.

През последните 24 часа са били регистрирани 592 смъртни случаи в рамките на 28 дни след положителен тест за коронавирус в сравнение с 610 в неделя.

Индексът за разпространение на заразата също продължава да е под 1 цяло.

В същото време правителствената статистика показва, че почти 7 милиона британци вече са получили първата доза от ваксина срещу коронавирус.

Преди да бъдат публикувани тези данни премиерът Борис Джонсън заяви, че преди средата на февруари ще бъде направена преценка дали има основания за облекчаване на ограниченията.

На вечерния брифинг обаче министърът на здравеопазването Мат Ханкок каза, че въпреки някои обнадеждаващи статистики е твърде рано да се обмисля облекчаване на мерките. Освен това Мат Ханкок предупреди, че има забавяне на доставките на ваксина, въпреки че масовото ваксиниране върви много успешно, като броят на ваксинираните вече наближава 7 милиона. Ханкок се похвали, че четири на всеки пет британци над 80 години са получили първа доза.

Графика на новозаразените с Covid-19 на дневна база




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!