Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси трети в Англия, Евертън се спаси от изпадане

Рийз Джеймс (в синьо) асистира за гола на Челси.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитникът на Челси Марко Алонсо отбеляза великолепен гол, с който донесе равенството 1:1 срещу гостуващия Лестър в отложен мач от 27-ия кръг на Висшата лига на Англия. Така "сините" си гарантираха третото място преди последните двубои за сезона в неделя.

Челси има 71 точки актив, 19 зад лидера Манчестър Сити и на три пред лондонския съперник Тотнъм на четвърто място, но далеч по-добрата голова разлика на "сините" означава, че "шпорите" нямат реален шанс да ги изпреварят.

Челси може да бъде разочарован да не спечели мач, в който отправи 27 удара, но отбеляза само един гол. За разлика от домакините, Лестър вкара при единствената си възможност още в шестата минута. След рикошет топката попадна в Джеймс Мадисън пред наказателното поле и той реализира за 0:1.

В 34-ата минута Челси изравни. Рийс Джеймс центриране към Маркос Алонсо, а той отблизо от воле направи 1:1. В последния кръг "сините" са домакин на изпадналия вече Уотфорд, а Лестър приема Астън Вила.

Евертън запази мястото си във Висшата лига, след като победи драматично с 3:2 Кристъл Палас в отложена среща от 33-ия кръг.

Тимът на Франк Лампард губеше с 0:2 на почивката, но успя да направи обрат, а част от феновете на "Гудисън Парк" нахлуха на терена след победния гол на Доминик Калвърт-Люин в 85-ата минута.

Домакините се нуждаеха от победа, за да продължат 68-годишния си престой в елита на английския футбол.

Жан-Филип Матета в 21-ата и Джордан Аю в 36-ата дадоха преднина от 2:0 на Кристъл Палас, но Евертън направи обрат с три попадения през вторите 45 минути. Майкъл Кийн се разписа в 54-ата минута, а по едно попадение реализираха Ричарлисон и Калвърт-Люин. Така Евертън събра 39 точки и кръг преди края може да е спокоен за оцеляването си, а последният изпадащ ще бъде Бърнли или Лийдс.

Астън Вила и Бърнли завършиха 1:1 в отложен мач от 18-ия кръг. Гостите се борят за оцеляване в елита. В последния кръг Бърнли приема Нюкасъл и при победа ще остане във Висшата лига, независимо от изхода на двубоя между Брентфорд и Лийдс. В момента Лийдс е под чертата заради по-лошата си голова разлика.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна