Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Том Брейди инвестира в английски футболен клуб

Снимка: Birmingham City FC

Седемкратният шампион в Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди стана миноритарен собственик в английския футболен клуб Бирмингам Сити, който се състезава в Чемпиъншип.

46-годишният куотърбек нарече Бирмингам "знаков клуб" за английския футбол и си постави за цел да постигне същите успехи с него, каквито имаше и като състезател по американски футбол.

"Бирмингам Сити дава заявка за намеренията си и ние се радваме, че Том Брейди се присъединява към нашия клуб, защото той ще инвестира не само средства, но и време и експертиза", каза президентът на футболния клуб - американецът Том Уогнър.

Бирмингамци не са играли във Висшата лига от 2011 година насам и Вагнер обясни, че с привличането на Брейди се надяват да се завърнат по-скоро сред най-добрите отбори в Англия.

Състезателната кариера на Том Брейди приключи в началото на тази календарна година, като тя може да бъде определена като най-успешната, която е имал който и да е играч в историята на НФЛ. Той е лидер във вечната класация не само по брой спечелени титли със 7, но и по брой награди за "Най-полезен играч на Супербоул" (5), най-много подавания за тъчдаун (649), най-много точни подавания (7753), както и най-много подадени ярдове (89 214). 

Освен в Бирмингам Сити, Брейди притежава миноритарен дял и в отбора Лас Вегас Ейсес от Женската национална баскетболна асоциация.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна