Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загуби на Аржентина и Бразилия в квалификациите за Мондиал 2026

Меси се опитва да се измъкне от защитника на Уругвай Оливейра.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион Аржентина допусна загуба с 0:2 като домакин от Уругвай в квалификация за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Лионел меси стартира като титуляр, но той и колегите му изиграха слаб мач и съвсем логично допуснаха  първо поражение в пресявките. Роналд Араухо и Дарвин Нунес, в 87-ата минута, се разписаха за урусите.

„Знаехме срещу какъв отбор се изправяме, беше ни трудно да покажем възможностите си. Играят интензивно, имат физически силни и бързи играчи. Не се чувствахме комфортно. Трябва да си стъпим на краката и да играем добър футбол в Бразилия“, заяви Меси след поражението в Буенос Айрес.

Колумбия спечели с 2:1 домакинството си на Бразилия. Габриел Мартинели изведе петкратните световни първенци напред още в 4-ата минута, но през втората част Луис Диас, чийто баща беше освободен наскоро от плен, бе точен на два пъти и изведе Колумбия до пълен обрат.

Боливия се наложи над Перу с 2:0, а срещите Венецуела – Еквадор и Чили – Парагвай завършиха без гол - 0:0.

В класирането продължава да води отборът на Аржентина с 12 точки, следван Уругвай с 10, Колумбия с 9, Венецуела с 8 и Бразилия със 7 точки. Първите шест тима се класират за световното първенство, а седмият ще играе бараж 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна