Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитките при жените в Бризбън продължават

Елена Рибакина даде само гейм на Елизе Мертенс.
Снимка: БТА

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка (Беларус) и третата в схемата латвийка Елена Остапенко ще се срещнат на четвъртфиналите на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Бризбън (Австралия) от сериите WТА 500.

За четвъртфиналите се класира и водачката в схемата и шампионка от миналата година Арина Сабаленка (Беларус), която надви Чжу Лин (Китай) с 6:1, 6:0 само за 70 минути. Следващата противничка на Сабаленка ще бъде петата поставена рускиня Даря Касаткина. Тя отстрани Магда Линет (Полша) след 6:4, 6:2.

Осмата поставена Азаренка надигра в третия кръг французойка Клара Бюрел със 7:5, 6:2 в двубой, продължил час и 33 минути. Тя поведе с 4:1 в първия сет, допусна изравняване при 4:4 и спечели частта след тайбрек. Виктория Азаренка отново взе аванс от 4:1 във втората част и затвори мача при 6:2.

„Опивах се да бъда агресивна, да излизам на мрежата, но тя оказа здрава съпротива. Направи някои страхотни удари“, каза тенисистката от Беларус. Точно в Бризбейн Азаренка спечели първия си трофей от надпреварите на УТА през 2009 година при първото издание на турнира.

Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция Елена Остапенко елиминира чехкинята Каролина Плишкова, номер 16 в схемата, след 6:2, 4:6, 6:3 за два часа и 19 минути игра.

Втората поставена Елена Рибакина (Казахстан) се наложи над белгийката Елизе Мертенс с убедителното 6:1, 6:0 и очаква сблъсък на четвъртфиналите с 11-ата в схемата рускиня Анастасия Потапова, която се справи със сънародничката си Вероника Кудерметова със 7:5, 6:7(7), 6:4 в двубой, продължил три часа и 22 минути.

Друга рускиня Мира Андреева също се класира за четвъртфиналите. 16-годишната тенисистка надделя над представителката на Австралия Арина Родионова с 6:1, 6:1 и в следващия кръг ще срещне чехкинята Линда Носкова.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна