Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка продължава защитата на титлата си в Австралия

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис за миналата година Арина Сабаленка от Беларус се класира лесно за третия кръг на надпреварата, след като се наложи над 16-годишната чехкиня Бренда Фрухвиртова с 6:3, 6:2 в мач, продължил малко повече от час. 

Двете си размениха по един пробив в първия сет за 2:2, но след това втората поставена Сабаленка взе още веднъж подаването на чехкинята и спечели частта с 6:3. Във втория сет бе още по-убедителна, като направи два брейка за 4:0, а след това мачът спокойно приключи при 6:2. 

Тенисистката от Беларус направи 4 аса и 30 печеливши удара срещу само 7 за Фрухвиртова. В следващата фаза тя чака победителката от двубоя между украинката Леся Цуренко и испанката Ребека Масарова.

Американката Коко Гоф, №4 в схемата, също продължи в третия кръг след победа над сънародничката си Каролайн Доулхайд със 7:6 (6), 6:2. Доулхайд сервира при 6:5 за успех в първия сет, но тогава пълен контрол върху мача установи шампионката от Откритото първенство на САЩ миналата година. 

"Беше наистина трудно. Ако й дадеш къса топка, тя те наказва, така ако можеш да се върна, бих променила това", каза Гоф след победата. В следващата фаза тя ще се изправи срещу друга американка - Алиша Паркс, която се класира за този кръг за първи път в кариерата си след успех над 32-рата в ранглистата на канадка Лейла Фернандес със 7:5, 6:4.

Каролине Вожняцки, която бе шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2018 година, загуби от 20-годишната руска квалификантка Мария Тимофеева с 6:1, 4:6, 1:6, като съперничката й игра за първи път в основната схема в Мелбърн. Датчанката Возняцки роди две деца преди да се върне на корта след 3 години и половина пауза. Тя водеше в първия сет и с 2:0 във втората част, преди Тимофеева да обърне мача, като направи няколко впечатляващи удари. 

Една от изненадите на деня бе отпадането на французойката Каролин Гарсия, №16 в схемата, от полякинята Магдалена Фрех след 4:6, 6:7 (2).  

Испанката Паула Бадоса успя да се класира за следващия кръг на надпреварата, след като победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:2, 6:3 час и 12 минути игра. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна