Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС иска изключване на Благовест Георгиев от транспортната комисия

Снимка: колаж БНР

"Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към СОС на избягалия от местопроизшествие и карал пил Благовест Георгиев от групата на ПП-ДБ-СС. Призоваваме и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада".

Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

"На негово място да бъде избран нов член, тъй като смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност", пише още в своя Фейсбук профил председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Антон Хекимян.

"Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на "промяната" и "спасителите" на София по темата с избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа. Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности – трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията: "Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря", пише още общинският съветник Хекимян и добавя:

"Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение. До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото. Ясно е, че групата на ПП-ДБ-СС е разколебана и е приела за по-лесно да потули случая, което е равносилно на защита на извършителя", заключава Хекимян.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна