Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата Дани Стойкова с първи сингъл "Толкова различни"

За текста на първия си сингъл певицата Дани Стойкова разкри, че разказва лична история и е израз на нейната душевност пречупена през призмата на музикалната линия, а музиката е изградена върху поп и неосоул основа с характерно RnB звучене.

Видеото към песента е режисирано от Румен Драганов, аранжимента е на Александър Славчев, а запис, микс и мастер продукция са дело на Стоян Бозов.

Песента разказва историята от срещата между две сърца и въпреки, че не винаги е писано любовта да продължи, макар и не споделена е красива.


Любовта е това, което ни обединява.

"Да правиш авторска музика, означава първо да си готов, да има какво да кажеш, да извадиш от теб натрупаното вдъхновение. Да правиш авторска музика в България е трудно занимание, но имаме нужда да правим качествена музика на български език, която може да те докосне, да те провокира. Трудно е докато влезеш в музикалната общност и докато те забележат, че можеш да правиш качествени неща. В България има много талантливи хора, апелирам младите хора да не се отказват, а да правят музика", каза в ефира на "Домът на музите" певицата, музикален редактор и водещ в БНР Дани Стойкова.

Паралелно с музиката, винаги съм си се представяла пред микрофон и се чувствам изключително добре в Радиото.

Дани Стойкова е номинирана в конкурса на Българското национално радио за нова българска поп и рок музика "Пролет" с песента "Толкова различни" и отбеляза, че е щастлива за всяка едно признание.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна