Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица привлече германска националка

Ванеса Агбортаби
Снимка: ВК Марица-Пловдив

Волейболните шампионки от Марица (Пловвдив) привлякоха първото си ново попълнение за сезон 2024-2025. При маричанки ще играе националката на Германия – Ванеса Агбортаби.

Волейболистката играе на поста посрещач и има сериозна кариера, а в момента е част от женския национален отбор на Германия в Лигата на нациите. За последно тя е играла през миналия сезон за израелския Макаби Хайфа, с който печели Купата на Израел.

В кариерата си Ванеса е играла и за силния немски тим на Потсдам (Потсдам), с който е сребърна медалистка от Бундеслигата и Купата на Германия има и трето място в турнира за купата. Играла е още за отбори от Гърция, Франция и Германия.

Ванеса Агбортаби получава първата си повиквателна за женския национален отбор на страната си през сезон 2018-2019, когато участва в Лигата на нациите. Тя е в състава на Германия за Лигата на нациите още през 2022, 2023 и 2024.

Агбортаби ще е втората германка, която облича екипа на Марица след Катлийн Вас, която игра за клуба през сезон 2018-2019.

Ванеса Агбортаби става десетата волейболистка на шампионките през новия сезон след Жана Тодорова, Борислава Съйкова, Добрина Христоскова, Виктория Коева, Ива Дудова, Лора Славчева, Маргарита Гунчева и Мила Пашкулева и Боряна Ангелова.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна