Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия се спаси от загуба с гол в продължението

Фюлкруг бележи изравнителния гол за Германия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Домакинът на европейското първенство по футбол Германия се спаси от поражение срещу Швейцария в добавеното време, а гол на резервата Никлас Фюлкруг в 92-ата минута оформи крайното 1:1. Двата отбора продължават напред - Германия като лидер със 7 точки, Швейцария е втори с 5.

Дан Ндойе откри резултата за Швейцария, а в големи периоди от мача тимът му доминираше и можеше да стигне доста по-рано до по-комфортен аванс.

Противно на логиката на събитията, Германия изравни резултата в първата минута на добавеното време. Две резерви изработиха гола. Давид Раум проби от ляво и центрира, топката падна на главата на Никлас Фюлкруг, който я насочи под гредата за 1:1.

Унгария победи драматично с 1:0 Шотландия. Успехът запази минималните шансове за унгарците за класиране на осминафиналите в турнира. 

В десетата минута на допълнителното време унгарците достигнаха до решителното попадение. При бърза контра Роланд Салай подаде в наказателното поле за Кевин Чобот. Той стреля във вратата на Шотландия и осигури успеха в полза на "маджарите", които имат три точки на трето място в групата. 

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна