Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия продължава на Копа Америка след равен с Колумбия

Винисиус (вдясно) се бори за топката с голмайстора на Колумбия Муньос.
Снимка: БТА

Петкратният световен шампион Бразилия завърши наравно 1:1 с Колумбия в последния си мач от група D на турнира Копа Америка, който се провежда на територията на САЩ.

Резултатът не стигна на "селесао" за първата позиция в потока, но бразилците трябва да са доволни от него, тъй като бяха надиграни от съперника си, а и успяха да завършат пред тима на Коста Рика и да се класират за фазата на четвъртфиналите.

В Санта Клара, щата Калифорния, Бразилия откри в  12-ата минута чрез Рафиня. Нападателят на Барселона бе точен от пряк свободен удар.

Седем минути по-късно Давинсон Санчес прати топката в мрежата на Алисон Бекер, но попадението бе отменено поради засада.

По-добрата игра на Колумбия до почивката се ознаменува с гол в добавеното време, когато защитникът на Кристъл Палас Даниел Муньос бе точен от близка дистанция.

През втората част положения имаше и пред двете врати, но най-чистият шанс за гол се откри пред резервата Рафаел Боре. Той обаче от прати топката над вратата на Алисон от границата на вратарското поле.

В другия мач от групата Коста Рика се наложи с 2:1 над Парагвай.

Костариканците поведоха с 2:0 още до седмата минута чрез Франсиско Калво и Хосимар Алкосер, а за Парагвай почетното попадение реализира Рамон Соса в 55-ата минута.

В класирането в групата Колумбия завърши на първо място със 7 точки, пред Бразилия с 5, Коста Рика с 4 и Парагвай без актив.

На четвъртфиналите Колумбия ще срещне изненадата на турнира Панама, докато Бразилия ще се изправи срещу Уругвай. Нов сблъсък между Колумбия и Бразилия е възможен на полуфиналите.

Схема за четвъртфиналите в Копа Америка:
Аржентина - Еквадор
Венецуела - Канада
Уругвай - Бразилия
Колумбия - Панама.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна