Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Василева заговори за натиск върху "Величие" – отвън, а и отвътре

Чуй новината! Чуй новината:

Няма да отричам, че натиск върху партия "Величие" има и отвън, и отвътре, обяви пред Нова тв зам.-председателят на 50-ото Народно събрание Виктория Василева, коментирайки раздора в политическата формация.

"Това, което най-много повлия на атмосферата на работа в групата, беше натискът отвътре. Г-н Михайлов, който си позволи да обвини част от депутатите, че били купени от ГЕРБ и ДПС, не представи никакви доказателства", поясни депутатът.

На въпрос вярно ли е, че е имало ситуация, при която народни представители са били заключвани в помещение и оставени без телефон дълго време, тя каза следното:

"Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край Неофит Рилски".

"От самото начало полагах усилия групата да не се чувства разединена или служеща на различни интереси. Всички влязохме с една и съща идея", поясни тя.

Преди ден Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник-председател на Народното събрание. Това решение бе публикувано в официалния сайт на партията.

"Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на ПГ

В тази връзка Виктория Василева призна, че е получава заплахи за живота си, но не пожела да конкретизира от кого са заплахите, а и за какво.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна