Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Таня Андреева ще се опита да спаси Университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора

| обновлено 20.01.14 14:57
Фото: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви в Стара Загора, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се запази от закриване Университетската болница "Професор Стоян Киркович". Лечебното заведение е с огромни дългове след сливането на университетската и многопрофилната болници.

Министър Андреева коментира ситуацията така:

За мен е абсурдно, че са обединени двете лечебни заведения, но това за мен е заварено положение и съвместно с ръководството на болницата и с областния управител ние трябва да спасим тази болница, защото тя е една от важните в България. Да не говорим, че е и университетска болница. Всичко, което правим, е само и единствено с оглед на това да не се стигне до закриване на болницата и лишаване на региона от толкова важно лечебно заведение.

В Университетската болница предстои да бъдат освободени 350 души медицински персонал, лекари и сестри, което на практика представлява най-голямото съкращение на високо квалифицирани и вече дефицитни за страната кадри на територията на областта.

На специална церемония здравният министър Таня Андреева стана орисница на Сиана - първото бебе на 2014-а година, проплакало в Родилното отделение в Стара Загора.

Министър Андреева съобщи в Стара Загора, че до смяна на директора на Фонда за лечение на деца може да се стигне едва след приключване на проверката там, в която има и представители на Обществения съвет. Таня Андреева очаква предложение за промяна в методологията на работа и в правилника на Фонда, защото най-важното, по думите й, е лечението на децата да става навреме и по ясни процедури.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!