Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Работници от "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу собствениците, които не изплащат заплатите им

Фото: БГНЕС

Работници от радневската фирма за ремонт на тежка минна техника "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу политиката на собствениците, които не изплащат заплатите им вече 11 месеца. В 10,30 часа те блокираха пътя Раднево-Нова Загора като израз на гражданско неподчинение. 

Напрежението във фирмата ескалира, собствениците Сабин Спахиев и Галин Неделчев за последен път са били в предприятието при посещението на министри от кабинета "Орешарски". Министър Драгомир Стойнев бе обещал на 20-и януари да съобщи на работниците дали преговорите със собствениците за закупуване на 52% от акциите на "Ремотекс" от държавата са приключили успешно.

Бойка Боева - председател на общинската организация на КНСБ в Раднево съобщи за БНР, че информация от кабинета за успешна сделка досега няма. По неофициална информация държавата предлага на собствениците 9 милиона лева, колкото е приватизационната цена за цялото предприятие, продадено през 2002-ра година, заедно с поемане на дълговете от 25 милиона лева за заплати, осигуровки и към банки-кредитори. Управляващите били склонни да дадат и 12 милиона, но собствениците искали близо седем пъти по-висока цена.

В писмо до областния управител  Живка Аладжова инициативният комитет от "Ремотекс" настоява да получи отговор как държавата ще съдейства на работниците за решаването на тежкия конфликт между тях и собствениците на фирмата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!