Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Скандал провали конференцията на общинската организация на БСП в Стара Загора,

Фото: Венелина Попова

Скандал провали конференция на общинската организация на БСП в Стара Загора, съобщи за БНР нейният лидер Илия Златев. Поводът, довел до крайно разделение не делегатите, бил извънредното искане за избор на нов председател и ново общинско ръководство на социалистите в града. Точката била приета след разгорещени спорове, което по думите на Илия Златев станало, без да се наруши устава на партията, но хората били толкова омерзени от противопоставянето и разделението в организацията, че след обявената почивка голяма част от делегатите си тръгнали и това провалило събранието.

Златев заяви, че днес е сложен кръст на старозагорското БСП и отговорността за случилото се трябва да поемат хора като областния управител Живка Аладжова, народният представител от левицата Георги Гьоков, председателят на областната организация на БСП Васил Самарски и Бойчо Биволарски - бивш общински лидер на социалистите и човек от крилото на Сергей Станишев. Вчера при посещението си в Стара Загора Станишев не се е срещнал с никого от общинското ръководство на партията. Илия Златев подозира, че скандалът е режисиран от лидера на българските и европейските социалисти с цел смяна на ръководството, чийто членове са с публичен имидж на симпатизанти на Първанов. 

БСП в Бургас издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата за европейските избори през май. Пред своите симпатизанти водачът на социалистите обяви, че ще иска гаранции от правителството срещу застрояването на Странджа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!