Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати, БСП ще подкрепи идеята

Фото: Ивайло Михайлов

Парламентарната група на ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати. Според депутата Димитър Главчев на опозицията й е неудобно да получава увеличение при ниския рейтинг на Народното събрание:

Няма как, гледайки как работи този парламент, човек да не изпита неудобство, пък и изведнъж да му се увеличи заплатата. А като направим и съпоставка с 354 лева на месец, с които се увеличава заплатата, с 4-5 лева, с които ще се увеличи пенсията и то от месец юли, като сравним минималната заплата, която е 340 лева, ние не смятаме, че това е популизъм. Внасяме предложение за замразяване на заплатите, като се надяваме скоро да престанеме да ги взимаме и тези заплати, тъй като искаме, както знаете, оставка на правителството и разпускане на парламента.

Мая Манолова заяви, че БСП ще подкрепи замразяването на депутатските и министерските заплати. По думите й, за останалите групи, чиито възнаграждения се формират на базата на заплатите на народните представители, трябвало да се помисли.

Безспорно доходите на българските граждани се повишават. Безспорно това е факт по време на управлението на правителството на Пламен Орешарски. По отношение на депутатските заплати, да, но по отношение на останалите граждани, нека се следва общата тенденция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!