Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Депутатите дебатират промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Фото: БГНЕС

Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. 

Законопроектите са два. В този на ГЕРБ се предлага  да бъде забранено поставянето на кратковременни преместваеми обекти заради провеждането на градски празници, промоции и други обществени прояви. Посочено е още, че се въвеждат ограничителни мерки, като сред тях е и въведената забрана за извършване на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморието от 15-и май до 1-ви октомври.

Другият законопроект е внесен от Димчо Михалевски и група народни представители от Коалиция за България. Той предвижда да отпадне различието в допустимите проценти за преместваеми обекти и допълнителна търговска площ за плажовете до 40 декара и над 40 декара, като за всички плажове, независимо от тяхната площ, се въвеждат еднакви максимални проценти. До два процента за преместваеми обекти и до два процента за допълнителна търговска площ.

Трябва да има справедливост в определянето за концесионните такси, спазване на концесионните договори, каза народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов. Според Лиляна Павлова от ГЕРБ управляващите искат да върнат старият режим с бетон и сергии по крайбрежието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!