Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Родители от Стара Загора подкрепиха майката на починалото бебе Павел

Протест на родители в Стара Загора
Фото: Венелина Попова

Стотици родители с децата си се събраха в центъра на Стара Загора, за да изразят моралната си подкрепа към майката на починалото от пневмония тримесечно бебе Павел. С плакати, на които пишеше: „Има ли държава? Има ли закон?“, старозагорци протестираха срещу задължителната ваксинация и лекарската небрежност. Мнозина заявиха, че не вярват на официалната версия за смъртта на Павел. 

Отец Евгений от Сливен, който е баща на девет деца, е решил да не ваксинира последните си две. Той обясни, какво го е накарало да вземе това решение:

Информацията, която има в интернет, това е страшно, което го пишат там, а имам и мойте лични наблюдения. Последният път много се уплаших с едно от децата. Беше му сложена ваксина за морбили и оттам си казах, че дотука бяха нещата. 

Други майки изразиха притеснения относно твърденията, че някои ваксини съдържат животински белтък, който променя човешкото ДНК.

Днешният митинг бе организиран от гражданите на Стара Загора в социалните мрежа. По този начин те изразяват подкрепата си към семейство Стефанови за загубата на тяхното дете. Хората настояха за право на избор при поставянето на ваксини на децата, а не да бъдат задължителни.

Малкият Павел издъхна 8 дена, след като му били поставени две ваксини, а родителите обвиняват личната лекарка за смъртта на детето си. Направеният хистологичен анализ показа, че детето е починало от хеморагична пневмония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!