Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

„Ден на България” се провежда по време на най-голямото в Русия изложение за хранителни продукти „Продекспо 2014”

Фото: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

„Ден на България” се провежда по време на най-голямото в Русия изложение за хранителни продукти „Продекспо 2014”. Целта на българските участници е страната ни да се завърне на руския пазар с традиционните и добре познати продукти.

24 български фирми представят своята продукция на националния ни щанд - това са главно производители на вино, на млечни продукти, на плодови и зеленчукови консерви, както и преработватели на месо. Тазгодишното българско участие е рекордно и то ще има своя ефект, убеден е Николай Гусев, първи заместник генерален директор на „Експоцентър”: Сега в Русия много се търсят българските стоки. Те не са забравени, те са екологични и много конкурентни. Те в много случаи са доста по-добри, много по-вкусни и по-натурални от редица европейски стоки. Липсва им може би повече реклама и липсва един български фирмен магазин в Москва, където съм абсолютно сигурен, че ще има опашки, каза за БНР Николай Гусев.

Откривайки Деня на България, посланикът на страната ни в Русия Бойко Коцев изтъкна не само стремежа на българските производители да се завърнат на руския пазар, но и  възможностите за инвестиции в българската хранително-вкусова индустрия и селско стопанство.

Московската изложба „Продекспо” се смята за най-голямото годишно специализирано изложение в Източна Европа за храни и напитки. Тази година в него участват над 2 300 компании от 63 страни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!