Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Българска природа и архитектура показват на "Шереметиево"

"Багри от България" на Шереметиево
Фото: Васко Михайлов

Изложба, разкриваща природните и архитектурните красоти на България, е подредена във фоайетата на московското летище Шереметиево. Организатор на изложбата е Българският културен институт в Москва.

Фотоизложбата "Багри от България“, която включва 28 фотоса, се радва на изключителна популярност. Всеки ден през летището минават десетки хиляди пътници и докато чакат повикване за своя полет, те имат възможност да се запознаят с забележителностите на страната ни. 

Автор на впечатляващите природни импресии и градски пейзажи е големият приятел на България Михаил Калинин - художник и секретар на Съюза на кинодейците в Русия.

Тази изложба докосва места, свързани с историята и духовната енергия на България - романтични кътчета от Копривщица, старинни улички от Пловдив и София, зидовете на Бачковския манастир и Асеновата крепост.  Ако разполагате с  малко време преди или след полета, спрете и се насладете на красивите кътчета, събрали багрите на България, приканва краткото експозе към изложбата. Тя ще радва хилядите пътници на летище Шереметиево в продължение на два месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!