Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Орешарски: Правителството иска да защити интересите на превозвачите в проблема с Турция

Фото: Венелина Попова

Уреждането на проблема с Турция за превозите се бави, защото кабинетът иска да защити интересите на нашите превозвачи, заяви премиерът Пламен Орешарски. Изходът от спора не бива да е за сметка на добросъседските ни отношения, подчерта той в Стара Загора. 

Правителството подготвя и промени в Закона за контрол на търговските вериги, но той няма да е административен.

Да, готвим по-добри регулации на търговските вериги на база на добри европейски практики. Не сме готови все още с окончателния вариант.

Въпросът как правителството има пари да вдигне високите пенсии, а ниските, които са под прага на бедност, ще повиши само с няколко лева, премиерът заобиколи, като се позовава на швейцарското правило. Идеята, дошла от Европа, за единна минимална заплата и пенсия във всички страни от съюза Орешарски коментира, че това ще доведе до масов фалит на фирми и до огромна загуба на конкурентоспособност.

Министърът на отбраната Ангел Найденов коментира актуалния въпрос за Закона за референдумите, като посочи, че би подкрепил намаляването на прага за валидност, но подчерта:

Не виждам място за аналогия по въпросите за провеждането на референдумите в Швейцария и България. Просто друг тип държавно устройство, други баланси, това също трябва да се отчита.

В Стара Загора премиерът и военният министър посрещнаха контингента ни от Афганистан, голяма част от който е от Втора тунджанска лекопехотна бригада.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!