Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Реформаторският блок осъди системното насаждане на омраза от страна на ДПС

Фото: БГНЕС

Реформаторският блок осъди законопроекта за Сметната палата и "системно насажданата етническа омраза у нас от страна на ДПС".

Реформаторите определиха заменянето на сегашния закон като грубо посегателство върху независимостта на институцията. В проекта се предвижда още премахване на изискването на сертификат за одиторите, което според реформаторите ще доведе до назначението на редица удобни кадри. 

Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че с овладяването на Сметната палата ще изчезнат всички пречки за корупционни практики и няма да има никакъв контрол в България. По повод засилващото се етническо разделение в страната, Кънев каза:

Убедени сме, че зад всяка форма на етническо напрежение в момента стои общ координационен център - и радикалните и провокативни изказвания на ДПС в пленарна зала, и националистическите шествия, и поругаването на мюсюлмански храм в Пловдив, което категорично осъждаме, са в услуга на тези, които искат да запазят своята нелегитимна власт. Ние призоваваме българските граждани да не се поддават на този тип провокации. Призоваваме ги да не участват в подобен тип шествия, да не допускат нацията да става заложник на изкуствено напрежение. Реформаторският блок е основен, да не кажа единствен гарант на развитието на България в условията на етнически мир, съвместен живот и икономически просперитет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!