Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Берлин посрещна сдържано съобщението за постигнато споразумение с Киев

Франк-Валтер Щайнмайер
Фото: ЕПА/БГНЕС

Берлин посрещна сдържано съобщението за постигнато споразумение с Киев. Говорител от канцлерството призова да се изчака то да бъде прието от опозицията, преди да се смята, че има реален пробив в ситуацията в Украйна.

Новината за постигнатото споразумение в Киев е напредък, но докато около него не се обединят управляващи и опозиция, не трябва да прибързваме с реакции. Това заяви говорител от канцлерството в Берлин тази сутрин. Преговорите за прекратяване на кръвопролитията продължиха цяла нощ и в тях от германска страна и като представител на ЕС взе участие външният министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Докато се изчаква реакция от страна на опозицията по предложеното споразумение се появи нова тревожна новина. Украйна фактически е във фалит, съобщиха германските медии. Рейтингът на страната е свален до "ССС".

Междувременно в своя ежедневен коментар за германския вестник "Билд" лидерът на украинската опозиция Виталий Кличко написа: Положението в Киев е извън контрол. Изход няма да има, докато Янукович не подаде оставка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!