Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

От Реформаторския блок заявиха, че с новия Изборен кодекс управляващите са излъгали своите избиратели

Фото: БГНЕС

Реформаторският блок заяви, че с приемания нов Изборен кодекс управляващите партии са излъгали своите избиратели. Всяка политическа сила в парламента, която гласува текстовете в Изборния кодекс показа, че е част от проблема с политическата система и не иска гражданите да имат доверие в институциите, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в Стара Загора.

Управляващите отхвърлиха основното искане на всеки протест за мажоритарен вот  и така задълбочиха политическата криза, в която България се намира  повече от година. На въпрос "Как ще се води прозрачна кампания в подобна обществена и медийна среда и има ли задкулисие в своя нов политически проект", Радан Кънев посочи ДПС като първия проект на посткомунистическата мафия с драматични последици, за всичко което наричаме преход. На тези избори, според говорителя на Реформаторския блок, такъв проект е "България без цензура", създаден върху конкретна медия.

Задкулистката връзка между пари, медии и политика е това, което в Западна Европа, в САЩ, в Канада,  се нарича мафия. Особено тревожна е връзката между този проект, който залага  на патриотичната или "патриотарската карта" и ДПС. Това показва, че едни и същи ръце заплашват да цакат с етническата карта в България и в името на това да упражняват нелегитимна политика и икономическа власт са готови да поставят под въпрос гражданския и етническия мир в българското общество.

Според Реформаторския блок, от ПЕС замълчаха за Украйна не защото европейските социалисти имат резерви по темата, а защото техният лидер се страхува да каже нещо преди да чуе какво мисли Кремъл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!