Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Имунитет" - българско-американският трилър, създаден от американец, живеещ в село Ново Градище

Фото: Катя Чорова

Във Велико Търново бе показан новият българско-американски филм "Имунитет". Приходите от трите премиерни прожекции ще бъдат дарени на Дома за деца лишени от родителски грижи в град Стражица, тъй като копродукцията е заснета в този район.

Сценарист и режисьор на нискобюджетната копродукция е американецът Реймънд Стиърс, който от две години живее в стражишкото село Ново Градище: Ново Градище много красив е. В родината си е участвал в рок-банда, играл в киното и театъра, писал сценарии, заснел един филм. Решил да си купи къща в Европа и по съвет на свой приятел избрал България и близкото до Велико Търново малко селце.

Ново Градище седемдесет хора. Повечето от тях участват като статисти в трилъра "Имунитет". По думите на Стиърс - това е история за чужденец, който попада някъде в Източна Европа. Режисьорът искал ролята на дядото да изиграе известният актьор Васил Михайлов, защото харесва неговите филми. За щастие той приел. Страхотен актьор. Научих много от него.

Американецът вече знае около 300 български думи и любимия поздрав на своите съселяни: Здрасти к'во праиш. След премиерата във Велико Търново "Имунитет" ще бъде представен през март на 18-ия София филм фест, а по кината в САЩ ще тръгне от Чикаго. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!