Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Германците са против налагане на икономически санкции на Русия, но подкрепят новата власт в Киев

Германското общество е против налагане на икономически санкции срещу Русия заради навлизането й в Украйна, но подкрепят новото правителство в Киев и имат много малко доверие в руския президент Владимир Путин. Това показва социологическо проучване, изготвено по поръчка на обществената телевизия А Ер Де и вестник „Ди Велт”.

Само 38% от германците са съгласни с налагането на икономически санкции срещу Русия. Въпреки това германското общество не питае голямо доверие към руския президент Владимир Путин, като едва 15 на сто от анкетираните са заявили, че той е надежден партньор. 72 % от германците, пък смятат за правилно осигуряването на финансова помощ за Украйна. Проучването беше публикувано в навечерието на визита на вицеканцлера и министър на икономиката на Германия Зигмар Габриел в Москва.

Преди да замине за Русия, той се срещна с представители на германската икономика, които го предупредиха, че санкици срещу Русия ще са пагубни за германския бизнес. Евентуални икономически наказателни мерки ще провалят енергийната политика на Берлин, който реши да се откаже от атомна енергия и зависи до голяма степен от доставките на газ. След разговори в Кремъл Габриел ще посети и Киев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!