Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Москва: Американските предложения за Украйна са неприемливи за Русия

Русия Москва Кремъл
Фото: ЕПА/БГНЕС

Американските предложения относно Украйна са неприемливи за Русия, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. Днес той докладва на президента Владимир Путин за получен от Вашингтон документ с предложения за уреждане на кризата.

Това, което Русия не приема в американската позиция, е твърдението, че съществува конфликт между Москва и Киев. Това е заявил руският първи дипломат по време на срещата с президента Путин. Освен това концепцията на Вашингтон била формулирана на базата на свършения факт, за какъвто във Вашингтон приемат създалата се ситуация в Украйна след държавния преврат, подчертал Лавров.

Той посочил, че Москва има своите насрещни предложения, формулирани в Съвета за сигурност на Русия. Те предвиждат усилията за нормализиране да са в рамките на международното право, като се имат предвид дълбоката криза в Украйна и интересите на всички украинци без изключение. 

Руският външен министър съобщил също, че неговият американски колега Джон Кери засега отлага посещението си в  Русия в отговор на поканата двете страни да  проведат консултации по кризата в Украйна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!