Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Френският външен министър Лоран Фабиюс отмени посещението си в Москва

Фото: ЕПА/БГНЕС

Френският външен министър Лоран Фабиюс отмени посещението си в Москва, което трябваше да направи днес заедно с министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан. Фабиюс предупреди, че санкциите срещу Москва ще донесат "икономическа катастрофа" на Русия. 

При настоящите условия посещението в Москва е неуместно, обясни пред радио "Юроп 1" френският външен министър Лоран Фабиюс, който днес трябваше да се срещне с руския си колега Сергей Лавров. Едновременно продължаваме да дискутираме с Русия, макар и да не сме в съгласие, увери той. Русия е напълно изолирана, заяви Фабиюс, изброявайки решенията за санкции от страна  на Европа, САЩ и Япония след референдума в Крим. Дори китайците, които обикновено гласуват с руснаците, се въздържаха  в Съвета за сигурност на ООН, заяви министърът.

Фабиюс съобщи, че Франция не изключва възможността да замрази споразумението за продажба на военните кораби "Мистрал" на Русия, но уточни, че на втория етап от санкциите, това не е на дневен ред. Споразумението за продажбата на стойност над един милиард долара е подписано през 2011-а.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!