Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Трябва политическо послание за запазване на руските туристи в България

Фото: Васко Михайлов

Европейските санкции срещу Русия могат да се отразят на потока руски туристи към България, смятат специалисти от бранша. От днес България участва в международната туристическа борса в Москва MITT 2014. Страната ни е традиционен участник в Международния панаир за почивки и пътешествия, като девизът този път е "България - открий и сподели”, а акцентът е върху здравния туризъм. 

Тази година записванията за летния сезон започнаха много по-рано от обичайното - в края на ноември, каза за БНР Димитър Цонев - генерален директор на една от големите туристически компании, работещи на руския пазар: 

До края на февруари тази година записванията вървяха много добре. Но във връзка с политическите фактори, които се появиха през последните две седмици и изявленията на първите лица на ЕС, че на Русия ще бъдат наложени санкции, за последните две седмици продажбите замряха. Ние очакваме политическо послание от българските лидери, които да заемат адекватна позиция по отношение на руския пазар, тъй като за нас той е много важен и се надяваме, че с една последователна и разумна позиция България ще успее да задържи руските туристи за това лято

Туристическата борса MITT е не само най-голямата в Русия, но и четвърта в света. Очаква се изложението да бъде посетено от близо 100 хиляди души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!