Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Клиниката по УНГ болести в Плевен организира през април безплатни прегледи на носа и синусите

Българинът изцяло пренебрегва здравословните проблеми, свързани с носа и синусите, а профилактиката при тези заболявания е занемарена. За това алармират специалисти от Университетската болница в Плевен. За последните 5 години броят на пациентите в специализираната клиника по ушни, носни и гърлени болести се е увеличил двойно.

Броят на пациентите, които търсят помощ, когато вече са в много тежко състояние нараства, твърди доцент Александър Вълков, началник на клиниката по ушни, носни и гърлени болести.

Над 85,5% е нашата хирургична активност за годината.

Всеки със затруднено нощно дишане, непрекъсната хрема, кървене от носа или нощно хъркане трябва да потърси незабавно консултация със специалист, обяснява доктор Георги Николов:

Обикновено шест месеца до една година пациентът си развива тумора, без да има изобщо някакви сериозни оплаквания.

Това е традиционната великденска благотворителна инициатива на клиниката по "Уши, нос и гърлени болести", тази година тя е посветена на заболяванията на носа и синусите. Безплатните прегледи в клиниката, за които не се изисква направление от личен лекар, започват от първи април и ще продължат до 11 април всеки работен ден преди обед.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!