Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна нов максимум

Фото: ЕПА/БГНЕС
На фона на събитията в Украйна и присъединяването на Крим, рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна нов максимум.

Дейността на Владимир Путин се одобрява от над 82% от анкетираните руснаци, показват данните от последното проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение. Президентският рейтинг продължава да върви нагоре вече втори месец поред, като само през последната седмица увеличението е над 5%, а от началото на годината- близо 25 на сто. 

Сегашната популярност на Владимир Путин е сравнима с данните от февруари 2008-а г., когато неговата дейност беше одобрена от почти 83 % от руснаците. Последните данни показват и една нова тенденция на бързо увеличаване на положителната нагласа в големите градове като Москва и Петербург към управлението на руския президент. Успоредно с рейтинга на Путин, нараства и популярността на партията на властта „Единна Русия”, достигайки петгодишен максимум от 56 на сто.

Социолозите обясняват този бум в положителните оценки за дейността на Владимир Путин с политиката на Кремъл спрямо събитията в Украйна. Проведено преди десетина дни проучване за нагласите на руските граждани показа, че 91% от анкетираните подкрепят присъединяването на Крим към Руската федерация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!