Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Маскиран обра банков офис в София

| обновлено 01.04.14 15:54
Фото: БГНЕС
Все още не е задържан нападателят, който тази сутрин ограби банков клон в София. Инцидентът стана на булевард "Сливница".

Мъжът влязъл в офиса, заплашил служителка, тя успяла да вземе част от парите, които са се намирали в банковия клон - около 7000 лева, и ги предала на нападателя, след което той избягал в неизвестна посока. Според една версия мъжът се е качил в червен автомобил, а според друга версия е тръгнал пеша. Малко по-късно на място са били изпратени екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи. Районът е бил отцепен, а банковият офис - затворен.

Според работещ в съседния магазин подобни инциденти не са чести: Не стават. Явно е за първи път. Има камери в района, всичко има.

На  бизнес сградата, в която се намира банковият офис, има няколко камери. Едната от тях е насочена към клона, така че вероятно нападателят е бил заснет, а полицията вече е иззела записите.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че често при подобни обири се откриват пропуски в охраната:

Когато се извършват такива престъпления, нормално е да има проучване, нормално е да се анализират слабостите и реално това престъпление се извършва на слабости и пропуски. Ако няма пропуски, реално няма как да се случи такова престъпление. Това е. В повечето случаи ми се налага да обяснявам точно какво не е спазено, къде не е спазено и как не е спазено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!