Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Новите тарифи на мобилните оператори - само с нов договор

Фото: БГНЕС

Вече можем да подпишем договор с мобилните оператори на нови тарифи. Така след 30-ата секунда ще плащаме, колкото сме изговорили, а не както при досегашното закръгляне на времето. Промяната обаче не означава, че сметките ни ще намалеят, заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

Абонат, пожелал да остане анонимен, отишъл в офис на мобилния оператор, за да преподпише договора си, който изтича след няколко дни. Желанието му е да се възползва от новите тарифни планове, в сила от 14-и април, които ще таксуват разговорите му с точност до секунда след първите 30 секунди:

Там ми заявиха, че дори и да преподпиша, ако искам да си запазя същата програма, трябва да преподпиша при същите условия, които са към момента. Дали е лъжа, че от 13-и април имаме вече нов начин на отчитане на 30 секунди, или онези оператори ни извиват ръцете?

Всъщност, заедно с новите тарифи мобилните оператори променят и условията, които вашият план предлага. Ако преди преподписания договор сте имали хиляда безплатни минути, съвсем не означава, че ще ви ги предложат пак, обясни Веселин Божков.  

Хората се заблуждават с тези безплатни минути и тези пътеки, които са въздух под налягане. Човек знае, че има реално да ползва 1500 минути, а се оказва, че той ползва половината от тези минути, почва да говори повече.

Всички обаче трябва да сме наясно, че наличието на нови тарифи не означава, че ни таксуват по тях. За да се прилага новото тарифиране, трябва да подпишем нов договор при условията, които ни предлагат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!