Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

EVN: Промените в Закона за енергетиката създават неравнопоставеност в енергийната система

Фото: БГНЕС

От енергийното дружество EVN смятат, че промените в закона за енергетиката, които парламентът предстои да гласува на второ четене, създават неравнопоставеност в енергийната система и явна дискриминация на коректни клиенти. Това се твърди в становище на дружеството, което снабдява с ток Югоизточна България.

Петър Костадинов от EVN е притеснен от предложения текст за промяна в Закона, според който токът на битовите абонати може да бъде спиран при просрочие на плащането повече от два месеца или когато дължимата сума надвишава размера на половината от минималната работна заплата:

По този начин се стимулира една малка група некоректни клиенти. Те биват толерирани да станат повече, тази група, за сметка на коректните клиенти.

От EVN изразяват несъгласие с текстовете в Закона, отнасящи се до кражбите на електричество:

Има разпоредба, където се казва, че ние не можем да правим проверка на електромерите на хората, без изрично да ги уведомим, и е логично, ако един недобросъвестен клиент, който, да предположим, че имаме съмнение за манипулация, ние го предупредим, че ще дойдем в десет часа утре, логично е да се махне тази манипулация по време на проверката и реално няма да има никакъв ефект от тези кражби, обясни Петър Костадинов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!