Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Янчо Андонов: У нас трудът не се цени

Фото: РАДИО ВИДИН

И на днешния официален празник фирми и предприятия в Плевенска област работят. Според синдикатите висока безработица и ниско заплащане на труда определят проблемите в района.

Броят на хората, които са без работа, непрекъснато нараства, казва председателят на КНСБ в Плевен Янчо Андонов. Данните на синдиката сочат, че в общини като Искър, Гулянци и Червен бряг безработицата е три пъти над средното ниво за страната. Не по-малко тревожна и тежка е ситуацията в Долна Митрополия, Кнежа и Никопол.

По показател - средна работна заплата, Плевенска област се нарежда на 19-о място. Още от анализа на КНСБ:

Отчитаме подобряване на условията на труд, но не бива като щраусите да си заравяме главата в пясъка и честно и откровено да си кажем - с тази техника, с тези цени, с тези заплати и с това отношение на работодателите към нас работещите, няма как да имаме по-добри условия на труд и да не забравяме страха и стреса на работното място. Това са най-страшните бичове за България в момента.

У нас трудът не се цени, смята още Андонов. Продължава практиката за забавяне на заплатите и работа без трудови договори. Глобите обаче не стряскат работодателите, твърдят от синдиката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!