Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Овладяна е ситуация след пороите в община Червен бряг

Фото: БТА

Овладяна е ситуация след падналите вчера обилни валежи в  община Червен бряг - установи проверката, извършена от заместник областния управител на Плевен Мирослав Михайлов. Според него, не се налага обявяването на извънредно положение в село Девенци, което е най-засегнато от проливния дъжд.

600-те жители на плевенското село Девенци се молят да няма нови валежи. Поради релефа на селото, най-пострадали са къщите в ниската част, където има наводнени дворове, мазета и приземни етажи. Отчита се и повишено ниво на подпочвените води. Вече 5 екипа на Гражданска защита работят по отводняването на пострадалите имоти. Пред кметството има и подготвени чували с пясък.

Запитан дали се усеща напрежение сред хората от селото, заместник областният управител Мирослав Михайлов, който на място се запозна със ситуацията, отговори: Няма напрежение, хората са единни, действат, разпределят силите и успяват да се справят с нещата. Ние каквото можем, съдействаме, на разположение сме. Според мен ще има нужда от държавна помощ, за да бъдат възстановени в известна степен последствията.

И град Червен бряг пострада от поройния дъжд. Затлачените шахти позволиха на прииждащата вода да залее улиците. Има и участъци с изнесена асфалтова настилка. Под непрекъснат контрол е и индустриалната зона на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!