Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ХДС: Референдумът в Източна Украйна няма никакво политическо значение

Фото: ЕПА/БГНЕС
Референдумът в Източна Украйна няма никакво политическо значение. Това беше официалната реакция на управляващата в Германия партия ХДС.

Проведеният вчера в някои части на Източна Украйна референдум е незаконен и противоречи на всички демократични стандарти. Затова резултатът от него трябва да бъде отхвърлен от всяка демократична държава. Той няма никакво политическо значение, заяви в специално изявление тази сутрин заместник-председателят на управляващата в Германия партия ХДС Андреас Шокенхоф.

Той добави, че признаването на реферндума от страна на Кремъл показва, че Москва не е заинтересована от успокояване на напрежението в Украйна и от спазване на договорките, постигнати в Женева. Ако Путин наиситна бе против провеждането на този референдум, сега нямаше да го обявява за легитимен, посочи още Шокенхоф.

Според заместник-председателя на ХДС с двойнствените си изявления Кремъл е загубил всякакво доверие. Сега най-важното е ЕС да действа единно и решително. Санкциите, с които заплашва, трябва вече да бъдат въведени, каза още германският политик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!