Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прекратиха делото срещу майката на стрелеца от Лясковец

Фото: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново прекрати окончателно делото за принудителното настаняване в психиатрична болница на 76-годишната Стефанка Савова - майка на стрелеца от Лясковец Петко Петков. 

Искането за принудително настаняване на Стефанка Савова за освидетелстване в психиатрична болница бе на прокуратурата с мотива, че трябва да се установи дали пенсионерката може да дава показания по воденото срещу сина й разследване за убийство на спецполицай.

Първо, Районният съд в Горна Оряховица разпореди на жената да бъде направена тройна амбулаторна психиатрична експертиза. Великотърновският окръжен съд отмени това решение и върна делото за ново разглеждане от друг състав. Вторият съдийски състав в Горна Оряховица прекрати делото, но Прокуратурата протестира това определение. Днес Великотърновският окръжен съд окончателно прекрати делото, след като изненадващо прокурор Светослав Калчев оттегли протеста.

Виктор Костов, адвокат на Савова, коментира:

Аз мисля, че обективната истина се изясни. Моята доверителка е 76-годишна вдовица, която е нито луда, нито е опасна. И това нещо трябва да стане ясно на всички, стана ясно и на Прокуратурата.

Стефанка Савова каза, че от седмица синът й Петко е преместен от Софийския затвор за освидетелстване в психиатрията на затвора в Ловеч. Тя смятала да продаде апартамента, в който има следи от стрелбата и да напусне град Лясковец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!