Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Общо 20 български пожарникари се завърнаха от Сърбия, заменя ги друг екип

Наводнение в Сърбия
Фото: МВР на Сърбия

20 български пожарникари се завърнаха от Сърбия. В продължение на една седмица те подпомагаха армията на западната ни съседка в борбата с бедствията. Румен Веселинов и колегите му са били настанени в училищно общежитие в град Ягодина. Спали са там едва по няколко часа, защото почти през цялото време са били по улиците на града, както и на съседното населено място - Парич. Румен разказа, че най-тежките проблеми са били свързани с липсата на питейна вода.

В Ягодина няма много поражения, защото реката е преляла така, че е заляла, където бяхме точно ние Кончарево-селото и града където бяха другите колеги -  Парич. В Ягодина просто е била стигнала до критичната точка да прелее, но не е заляла в самия град Ягодина, където бяхме настанени. Бяхме да отводняваме мазета, къщи. Изпълнявахме това, което искаха от нас колегите от сръбска страна.

На мястото на завърналите се от Сърбия през изминалата нощ е потеглила нова група пожарникари. Те ще останат в западната ни съседка докато властите там решат, че имат нужда от помощта им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!